VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

ЮНАЦИТЕ НА ПЕТЪР ПЕТРОВ ИЗПИСВАТ СТРАНИЦИТЕ НА КЛУБА СЪС ЗЛАТНИ БУКВИ

Борба

Двама състезатели от клуба по борба Добруджански юнак (Добрич) изписват със златни букви най-новите страници в историята на отбора.


Това са Християн Йорданов и Димитър Желев. Както вече ви съобщихме двамата спечелиха поредните си отличия в националния шампионат при кадетите в Търговище. Християн се качи на най-високото стъпало на почетната стълбичка в кат. до 42 кг. С това той направи пълен комплект с отличия в тази възрастова група, след като досега имаше сребро и бронз от турнири. Иначе за втори път става първенец в държавен шампионат. Митко се завърна с бронз в кат. до 46 кг, след като отстъпи на бъдещия шампион. Двамата състезатели участват за първа година при кадетите. Това обаче не им попречи да атакуват призовите места, след като демонстрираха, че успешно могат да се справят с това и в по-долната възрастова група - при момчетата.

"От 4 години тренирам борба. Достигнах до златния медал, защото бях добре подготвен от своя треньор Петър Петров. Единственият проблем за мен бе да вляза в категорията си. За по-малко от седмица свалих 3-4 килограма, но се справих. Познавах съперниците си и бях уверен по време на схватките на тепиха", каза Християн.

Той е национал и на него сега му предстои преборване за титулярното място в представителния тим на България за еврошампионата за кадети, който ще бъде през август в Сараево. Негов основен конкурент е Валентин Колев от Сливен.

"Занимавам се с борба от 4 години. Започнахме заедно с Християн. Малко не ми достигна да стана шампион в категорията си, но съм за първа година в тази възрастова група и догодина ще се върна в националния шампионат само за златото. В схватката, която загубих от състезателя, който след това стана шампион, водих през първата част, но технически ме надви. Сега ако трябва пак да се боря с него, ще го победя", споделя Митко.

Двамата обаче признават, че целта им не е да гонят златния медал в държавните ни шампионати, а да преследват европейските и световни върхове, а защо не и да участват в олимпийски игри.

"Времето е пред нас и от нас се иска само да тренираме. Имаме добър треньор и се надяваме да реализираме потенциала си", категорични са момчетата.

"Християн беше един от най-убедителните шампиони в Търговище. Гордея се със състезателите си и се надявам те да продължат пътят на шампионите в клуба ни. Борбата е един от най-успешните спортове в спортното училище в Добрич и през годините от нас са излезли не един и двама, а десетки шампиони. Митко и Християн ги очаква сериозно бъдеще в борбата. В момента в клуба и училището тече прием за нови деца. Надявам се в Добрич да има и други ученици, които искат да вървят по стъпките на живата ни легенда Валентин Йорданов, който в момента е начело на федерацията", казва заслужилият треньор Петър Петров. Освен той заниманията в клуба води и Петко Пеев, чийто възпитаници също жънат победи по родните ни състезания.

Сходни връзки

0 брой коментари

Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Mun-Dobrich-reklama


 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter