VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

МОСКОВСКИ КЛУБ ПО АКРОБАТИЧЕН РОКЕНДРОЛ ГОСТУВА В КАВАРНА

Спортна гимнастика

Не много популярният у нас спорт акробатичен рокендрол демонстрираха наскоро руски състезатели по време на турнира по спортни танци на клуб “Флорета” в Каварна. Умението си да танцуват модерни ритми в съчетание с акробатични скокове, показаха възпитаници на московския клуб “Позитив”. Част от тях бяха на подготвителен лагер в Каварна. Две седмици те съчетаваха тренировките с почивка на морето. Заниманията на младите московчани водеха Дмитрий Тарасов и Борис Запасников. Оказва се, че двамата ръководителите са идвали и друг път в Каварна.


 

През 1998 г. Борис Тарасов пристига за пръв път в града с група по акробатичен рокендрол от Москва. В продължение на три седмици 40 спортисти и треньори съчетават отдиха, културния туризъм и тренировките. Сред тях е и начинаещият спортист Борис Запасников. Шест години по-късно Дмитрий Тарасов става заслужил треньор на Русия, а Борис Запасников – европейски шампион по акробатичен рокендрол.

През 2008 г.  Запасников създава своя клуб “Позитив”. В него се занимават 100 деца от 4 до 15 години. Те се подготвят от професионални треньори по гимнастика, акробатика, балет, музика. Седем от двойките в клуба вече са призьори от различни турнири. Олеся Содилева и Андрей Куликов  са шампиони на Русия за 2010 година, а Валерия Морьонова и Вячеслав Столяров са носители на званието “Майстор на спорта” на Русия.

Борис Запасников сподели, че името Позитив” отразява най-пълно философията на клуба. По думите му в тренировъчните зали цари дружелюбна и творческа атмосфера. Децата, треньорите и родителите живеят като в едно семейство - заедно работят, почиват, пътешестват. 

Димитър АПОСТОЛОВ

 

На снимката - състезателите по акробатичен рокендрол на московския клуб "Позитив" демонстрираха своите умения по време на турнира по спортни танци на клуб "Флорета" в Каварна.

 

0 брой коментари

Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

tennisrusalka

ReklamaYupi

Random Image

Добруджа-Сливен 0-0, 24 март 2012
Разгледай албум

Фейсбук

centersport.org on Facebook

Виц

изСПОРТЕН СМЯХ

Въпрос към министъра на правосъдието:
- Пазите ли всички изходи на затвора?
- Пазим ги, ама те бягат през входа!..

Реклама

Rek-2


Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

rekl left

Hit Counter