VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

ГРЕХОТА Е ЗА БНТ ХРИСТО СТОИЧКОВ ДА Е В ЮАР КАТО МЕКСИКАНСКИ ЖУРНАЛИСТ

Не вадете нож на мъртвото куче
Дойде ли голямо първенство, БНТ се превръща за критиците в любима дъвка за маршировка на зъбите и тренировка на ушите. Не знам какъв кеф им доставя на тези хора да вадят нож на умряло куче. Защото спортът по БНТ наистина е умряло куче. И по-точно спортната му редакция. И това, че от време на време мъртвецът пръдва, като взима някое и друго първенство, не е признак за живот.


Глупаво е да дадеш милиони за световно, а да нямаш стотинки, за да си направиш екип. Ето това е проблемът на БНТ, това е и проблемът на всички ни, които гледаме световното. В крайна сметка какво са виновни хората, че ги пускат в ефир? Каквото могат - дават от сeбе си. Друг е въпросът, че нищо не могат. Добре де, почти нищо.
Навремето БНТ беше институция в спорта, защото можеше да си позволи да има Мичмана. Днес няма кой да стъпи на малкия пръст на Николай Колев. Няма един знаков глас, нервират ни неукрепнали пубертетски гласчета. Ама така е, като няма пари за професионалисти, БНТ е длъжна да прибегне до (не)регламентиран детски труд.
Добре, че е Петела да кукурига, че съвсем ще заприлича спортната редация на "Като лъвовете". Ама пък той така кукрига, че ако е истински петел, да са го заклали бързо-бързо, щото все не уцелва кога се съмва.
Някой ще каже: "Ама навремето Мичмана нямаше конкуренция". Да, не е имало други телевизии, но битката за "Сан Стефано" беше по-епична, отколкото дори боевете преди Санстефанския договор. Та в БНТ се влизаше или ако изнесат някой с краката напред, или ако някоя вдигне краката нагоре. И за едно място чакаха десетки. Днес за десет места в телевизията се бори един човек. Това е мизерията на държавата, това е мизерията да си обществена телевизия.
Затова влезте в положението на БНТ. Нейната селекция е лимитирана. Силно лимитирана. Както ЦСКА може да си позволи само Румен Трифонов от Перник, така БНТ може да привлече само момче от пернишка кабеларка. Както Левски взима Щърков като свободен агент, така на "Сан Стефано" прибират блуждаещи из улиците свободни електрони. За каква класа тогава да говорим? И какво да ги критикуваме хората, когато за критика е цялостната концепция за национална телевизия.
Чест прави на хората в спортната редакция, че поне се опитаха да раздвижат нещо, да измислят по-разкрепостено студио. Не че се получава, но така е, като се работи на конвейер. Студиата взеха да приличат на тези от олимпиадите, няма значение зимна или лятна. Но в мизерията е така - повтаряш евтините неща, ако поне малко се харесват. Е, опитът да се привлече щерката на Сашо Диков като някакъв нов елемент се оказа несполучлив, защото на това кадърно момиче не й отива ролята на глупавата гърла. Нито пък Ели Гигова може да е фактор, защото това, че си президентска щерка, поне в телевизията нищо не означава. Не и в онези истинските телевизии.
Ако има за нещо да се вини БНТ, то това е, че телевизията беше длъжна да направи всичко, да впрегне всички сили, но нейният коментатор да е Христо Стоичков. България има една футболна легенда и е глупаво за страната ни нейният спортен символ да се мотае из пресцентъра като журналист от... Мексико! Ама хонорарът на Ицо бил дебел. Ами като искате евтино, ето ви безработните Ради Здравков, Вили Вуцов, Бобата Жечев...
Нищо против тези хора, но когато Здравков не може да различи Словения от Словакия разбираш колко скъпо е евтиното.
Ако в БНТ бяха спестили пари от безумните им студиа, водени между другото от някои хора, които мразят... футбола, щяха да съберат за хонорар на Ицо. И тогава щеше да се говори повече за футбол, а не само за вувузели. Разбирам неистовия интерес на БНТ-дамите към свиренето, но едва ли световното са само вувузелите. Не може три дни да се занимаваме със свирките на черните, та това е футбол бе, хора, не свирня. Аз лично за себе си открих панацеята - гледам БНТ и слушам "Дарик".
Ангажираща картина с неангажиращ коментар. Хората на Томислав Русев наистина правят чудеса в 14-часовия си работен ден. Перфектна история, стига Вальо Грънчаров да не прекалява с тоя "Фейсбук", защото в един момент дори слушателите се замислят това радио ли е, или социална мрежа. Но поне се замислят, докато, гледайки БНТ, не мислят, а само псуват. Но както стана дума, проблемът не е във вашия телевизор. Не е нито в спортната редакция. Проблемът е глобален - мизерна държава, мизерна телевизия, мизерен футбол, мизерно световно.
Владимир Зарков, sportline.bg

Сходни връзки

0 брой коментари

Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter