VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

ДОБРИЧ ОТНОВО Е ЧАСТ ОБИКОЛКАТА НА БЪЛГАРИЯ

Колоездене

 Колоездачен клуб “Добрич 1905” привлече най-добрите състезатели на водещия мъжки тим в България КК “Бургас”  

Добрич отново е етапен град от колоездачната Обиколка на България, научи спортният сайт "Център спорт" от президента на КК “Добрич 1905” Димо Димитров. Областният ни град се завръща на картата на най-престижното колосъстезание след 15-годишно отсъствие. Програмата за 60-ата юбилейна Обиколка на страната по колоездене вече е готова и според нея финалът на етапа Бургас–Добрич ще бъде на 15 септември. На следващият ден колоездачният елит ще отпътува от Добрич за Разград. Обиколката на България е международно многоетапно колоездачно състезание, което се провежда в България от 1924 г. Първият старт е даден на 21 август 1924 г. в София.


Обиколката на България е по-старо състезание от Обиколката на Испания, което е третото по ранг колоездачно състезание в света след Тур дьо Франс (Обиколката на Франция) и Джиро д'Италия (Обиколка на Италия).

През годините на Студената война Обиколката на България е едно от най-престижните колоездачни състезания в Европа, като привлича опитни състезатели от традиционно силните в колоезденето държави като Италия, Франция и Холандия.

Сред победителите в престижната надпревара има и добричлии: Димитър Колев – 1956 г., Петър Петров 1985 и 1987 г., Валентин Живков – 1988 г. и Красимир Коев – 1998 г.

Сред най-ярките многократни победители са Ивайло Габровски, Боян Коцев, Ненчо Стайков, Христо Зайков и Павел Шуманов.

Другата голяма новина от клуба е, че всичките 10 състезатели от водещия български професионален клуб “Бургас” преминават в редиците на “Добрич 1905” и през 2009 година ще се състезават за добруджанския тим. Сред тях са и добричлиите Красимир Коев, Веселин Димитров, Христомир Ангелов. Нашият съгражданин Валентин Живков ще продължи да бъде треньор на отбора, след като бе начело на морския клуб. Към групата на бургазлии от десетина колоездачи ще се прибавят и още 4 състезатели от Добрич. Така общият брой набъбва до 14. Грандиозният трансфер автоматично изстрелва отборът на добричлии сред водещите клубове у нас. Честта на Североизточната столица вече ще защитава и топ колоездачът ни Радослав Константинов.

 

Сходни връзки

0 брой коментари

Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter