VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

СПОРТНИЯТ МИНИСТЪР ДАДЕ ЗЕЛЕНА СВЕТЛИНА НА ФЕДЕРАЦИЯТА НА КОДЖАБАШЕВ, ОТБОРЪТ НА ДОБРИЧ Е АУТ ОТ ДЪРЖАВНИТЕ ПЪРВЕНСТВА

Вдигане на тежести

Старши треньорът на мъжкия национален отбор по вдигане на тежести Борислав Гидиков събира най-добрите състезатели на лагер в понеделник, разбра centersport.org. „Трикольорите” ще се готвят в София за Европейското първенство за мъже и жени в Минск. Жените ще бъдат подготвени от Димитър Ковачев в Бургас. Подготовката на щангистите ще бъде факт, след като днес спортният министър Свилен Нейков е дал зелена светлина на ръководената от Антон Коджабашев федерация да продължи работа.


Припомняме Ви, че на общо събрание през януари 24 от 41 клуба по вдигане на тежести застанаха зад централата на Коджабашев. Според юристи обаче сега останалите клубове фактически са се самоизключили и така във федерацията остават 24 члена, присъствали на заседанието. В момента лицензираните отбори вече са 25. Сред тях не е СКВТ Добрич с президент Веселин Божков, който е генерален секретар в новата федерация, която няма право да организира предстоящите държавни първенства за всички възрасти.
Този месец Коджабашев изпрати писмо до спортната комисия към Общинския съвет в Добрич, с което я информира, че редовни членове във федерацията са СК Джим с 15 състезатели и СК Добруджа с 18 щангисти.
Коджабашев заявява, че СКВТ Добрич не е член на лицензираната федерация, която той управлява и в резултат на това клубът няма право да получава финансиране от кметството, както безплатно да ползва общинска база. Тежкоатлетите на този клуб няма да бъдат допуснати и до държавните първенства.
В същото време наставникът на Джим – Диян Дейков, съобщи че в спортната зала се е завърнала Светлана Атанасова, но вече като негова състезателка. Досега тя защитаваше цветовете на Добрич и Левски. През април Светла роди и сега 21-годишната щангистка се стяга за световното първенство за жени, което ще бъде през октомври.


 

0 брой коментари

Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Mun-Dobrich-reklama


 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter