VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

ТОДОР КОЛЕВ Е НОВИЯТ ТРЕНЬОР НА НАЦИОНАЛНИЯ ОТБОР ПО КОЛОЕЗДЕНЕ

Колоездене

Тодор Колев е новият старши треньор на националния отбор по колоездене за мъже до 23 години и елит, обявиха на пресконференция днес членовете на новия Управителен съвет на Българския колоездачен съюз (БКС). Живко Димитров поема националния отбор за юноши (шосе), а днес на заседание на УС ще бъдат избрани новите треньори на националните отбор за писта и планинско колоездене.


Венелин Хубенов, който бе преизбран за председател на съюза на извънредното общо отчетно-изборно събрание на централата на 5-ти февруари обяви програмата за развитие на спорта 2010/2012 година. Според нея всеки от 9-те членове на УС ще отговарят лично за по няколко колоездачни клуба в страната. Предвидено е да бъдат сформирани проекто-национални отбори за участие в стартове на шосе и писта; стимулиране на определени състезатели от УС с подписани договори, сформиране на отбор по планинско колоездене и други.
От родната централа имат уверението, че в близко бъдеще колодрума в София ще бъде отново собственост на БКС. На днешното заседание на УС ще бъде утвърдено предложение до МФВС за пожизнена пенсия на легендата в българското колоездене Боян Коцев. От БКС също ще отпуснат пенсия на Коцев и е направена подписка той да получи орден "Стара планина".
Пловдивската фирма "Дием спорт" ще изработи екипите на националите на шосе и писта. "За мен е чест да бъда в УС на БКС. Аз ще бъда мост между състезателите и ръководството и ще се боря за популяризирането на спорта", каза Ивайло Габровски, четирикратен победител в Обиколката на България, който вече е член на УС на велоцентралата. По повод тазгодишната 60-та юбилейна международна колоездачна обиколка на България ще бъде изготвен специален алманах. Тя ще стартира в София и ще финишира в Тетевен като етапни ще бъдат още градовете Гоце Делчев, Пловдив, Казанлък, Бургас, Варна или Добрич, Разград, Велико Търново, Габрово и Троян.
Обиколката ще бъде в 8 или 9 дни и в 9 или 10 етапа. Това все още се доуточнява. В отделните градове ще има специални финансови премии от съответния кмет, победителят ще получи 4000 лева, а общият награден фонд е 40 000 лева. Главен съдия на обиколката ще бъде Владимирас Пецас от Гърция. Ще има много тържества и концерти в отделните градове като е планирано да бъдат поканени всички шампиони в състезанието през годините.
До края на годината националните отбори в отделните възрастови групи ще участват на Балканиада в Кипър (1-4.07), на европейско първенство за юноши на шосе в Турция (юли), на Световно първенство в Италия за юноши (6-8.08), на Европейско първенство по планинско колоездене, на европейско първенство на писта (9-10.10) и на Световно първенство за мъже в Мелбърн (Австралия) - 29.09-3.10. БТА

Сходни връзки

0 брой коментари

Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter