VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

ДЪРЖАВНИТЕ НИ ШАМПИОНИ В ЗАЛА ЩЕ ВОДЯТ НАЦИОНАЛНИТЕ НИ ОТБОРИ НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЗИМНИ КУПИ

Тенис

Шампионите от изминалите държавни първенства в зала до 14 и 16 г., които се проведоха в Хасково, ще са начело на националните ни отбори за квалификационните турнири на европейските отборни първенства за юноши и девойки (т.нар. Зимни купи).


На свое заседание Треньорският съвет определи съставите и треньорите на четирите отбора, които ще участват в различни европейски градове в края на следващата седмица (5-7 февруари).
Две състезателки от топ 30 на ранглистата на Tennis Europe ще играят при девойките до 14 г. - шампионката Джулия Терзийска и Сара Боевска. Финалистката от държавното първенство в зала Виктория Очева допълва отбора, който ще бъде воден от Галя Ангелова. България е в група в турския град Измит със съперници Великобритания, Грузия, Румъния, Турция, Украйна и Унгария.
Тенисистка от топ 30 на ранглистата в своята възрастова група ще води и отбора за девойки до 16 г. - шампионката Борислава Ботушарова. Освен нея в тима са Цвета Димитрова и Виктория Тодорова с треньор Цветомира Иванова. България е в група в италианския град Маняго с отборите на Гърция, Италия, Португалия, Румъния, Словакия, Словения и Унгария.
Също в Италия, но в Кореджо, ще е квалификационният турнир на българския отбор за юноши до 14 г. Първият и вторият от държавното първенство в зала Андрей Алауи и Любомир Лещански и полуфиналистът поединично и победител на двойки Стоян Станков ще бъдат водени от Димитър Димов. В групата са и отборите на Гърция, Италия, Португалия, Словения, Сърбия и Хърватия.
Шампионът Пламен Митев, финалистът Вилиан Петров и Фердун Шефкедов, водени от Николай Юруков, пък ще играят в националния ни отбор за юноши до 16 г. Турнирът е в румънската столица Букурещ, а останалите тимове са Грузия, Гърция, Румъния, Турция, Украйна, Унгария и Чехия. По регламент първите два отбора в класирането на всеки квалификационен турнир продължават за финалите, които са две седмици по-късно.

Сходни връзки

0 брой коментари

Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter