VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

ДИМО ДИМИТРОВ: МАЛКО СА ТРЕНЬОРИТЕ В БЪЛГАРИЯ

Колоездене

В България почти няма специалисти като треньори по колоездене. Трябва да се организират такива курсове, трябва да се намерят водещи специалисти, които да покажат начина на работа в професионалното колоездене, което е на съвсем друго ниво. Това каза в интервю за Агенция “Фокус” Димо Димитров - президент на колоездачен клуб Добрич.


По думите му, за да има резултати в този спорт, трябва да се обърне изключително внимание на клубовете, които се занимават с детско-юношески спорт, трябва да се тръгне отдолу.
„Трябва да се помага на малките клубове, откъдето да произлязат състезатели. Ние не можем да отидем на най-горното ниво при положение, че нямаме никой отдолу, те няма откъде да дойдат”, каза Димитров.
Според него развитието на този спорт е много трудно. „Освен да успее човек да направи така, че да има кандидати, които да тренират този спорт, трябват и доста парички за материална част, която не е маловажна”, коментира Димитров. Той отбеляза, че в клуба работят без заплати, на доброволна начала, със спонсори, за да можем да се представят по някакъв начин.
„Ние в малките клубове трудно се справяме. Нашият клуб е един от клубовете с много добра бивша школа, с много добри състезатели, излезли от този град. Опитваме се да направим всичко възможно да го запазим, имайки предвид и световната криза, е изключително трудно да се случи това”, добави Димо Димитров. Аделина ГЕОРГИЕВА  - Агенция "Фокус"

Сходни връзки

0 брой коментари

Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter