VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

ЩАНГИСТИТЕ НА “ДОБРУДЖА” БОЙКОТИРАТ ДЕСЕТКАТА

Вдигане на тежести

Йовка Няголова: Разочарована съм, на някои хора им липсва ценностна система


 

Щангистите на “Добруджа” Юндер Бейтула, избран за №1 на спортното училище в Добрич за тази година, и Йовчо Симеонов, както и техният личен треньор Тодор Кирчев бойкотират десетката на община Добрич. За centersport.org тримата съобщиха, че са стигнали до това не леко за тях решение, след като научили, че 80 процента от постиженията им липсват в номинациите за избора на най-добрите спортисти. Днес сутринта направили проверка в кметството и там не получили отговор защо голяма част от номинацията им липсва.    

“След днешната ни проверка в общината аз съм разочарован от предоставените данни като номинации. Информацията за номинираните състезатели е непълна. Отново липсват критерии за избора. Раздадените информации с постижения на състезателите не отразяват в коя възрастова група са успехите. Двамата ни състезатели и аз не желаем да продължим участието си в тазгодишната анкета. След като всичко не е отразено достоверно, как ще бъдат избрани най-добрите? За мен това е тенденциозно. 100% е направено умишлено. Даден е документът в общината, но защо не е отразено както трябва. Очаквам това да се отрази върху попълването на анкетните карти и е нормално, защото те нямат представа за нашите постижения. Ако някой от състезателите ми попадне в класацията, аз няма да отида, бойкотирам, защото няма да получим подобаващото признание. Не е морално, не е красиво, не е достойно да се отнасяме така със спортистите, които представят Добрич на големи състезания в България и чужбина. Пожелавам успех на всички номинирани, честитя им на тези, които ще попаднат в десетката на Добрич” - заяви за centersport.org Тодор Кирчев.

Неговите думи подкрепиха Юндер Бейтула и Йовчо Симеонов.   

“Мисля, че аз и Юндер заслужаваме да сме в десятката при всички усилия, които положихме. При тези подадени данни нямаме никакъв шанс. Сега ще се готвим за догодина, когато ще участваме на световни и европейски първенства” - заяви Йовчо Симеонов, който през 2006 бе трети в десетката на Добрич, а година по-късно зае петото място.

Чрез centersport.org Йовка Няголова днес изяви желание да сподели, че е разочарована от отношението на някои хора към нея. “Най-голямата награда вече я получих. Мои съграждани ме спираха по улицата и ми казваха, че се гордеят с моите постижения. Успехите ми тази година не са дошли даром и не съм се трудила по-малко от другите състезатели. Преди няколко години ми дадоха индивидуална награда за спортно дълголетие, която бе придружена със 100 лева. Бях нападната и едва ли не “разкъсана” от треньорите, че с тази нищожна сума съм ощетила наградния фонд на състезателите от десетката. Не искам отново да преживявам този кошмар и да се подиграват с моя труд. Благодаря на ръководителите на спорта в България, че оцениха успехите ми подобаващо. За съжаление, в Добрич на някои хора им липсва ценностна система, защото за тях е по-важно да вкарат в десетката свои състезатели за наградния фонд. Пари се печелят и губят. Достойнство не може да се купи с пари и именно заради това, като зрял човек, смятам да си го запазя. Малко са хората като мен и аз знам какво ми коства да съм едновременно  президент на клуб, треньор, съдия, състезател и родител на елитни спортисти. Всичко това го правя заради спорта. Едва ли има някой в нашия град, който може да се похвали с това. Оценявам труда на всеки един спортист и именно заради това, ако попълня анкетна карта като ръководител на клуб, ще го направя по съвест” - заяви Йовка Няголова.

0 брой коментари

Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Mun-Dobrich-reklama


 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter