VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

400 БОНА ИЗТЕКЛИ МЕЖДУ ДВАТА ЛАГЕРА В ЩАНГИТЕ

Вдигане на тежести

Двата лагера в щангите си намериха нов повод за словесни престрелки. След като в понеделник настоящият президент на федерацията по вдигане на тежести (БФВТ) Антон Коджабашев заяви, че 400 000 лв. са похарчени от предшественика му Андон Николов за ремонт на залата в Дианабад, вчера Николов отрече твърденията.


"Какви глупости говори този човек? Наистина има такава сума, но тя бе в касата на федерацията, когато ме смениха. След това Коджабашев трябваше да подпише финалното споразумение за този ремонт", коментира бившият шеф на БФВТ Николов специално пред "7 дни спорт".
Причината за новия конфликт между двете страни бе проверката на министерството, според която федерацията е прахосала незнайно къде 1 млн. лв. Според Коджабашев 600 000 лв. от сумата са отишли за плащане на глобата за хванатите с допинг 11 щангисти преди олимпиадата в Пекин, а другите 400 000 лв. са тези за залата в Дианабад.
"Не знам как нямат пари, като за тази година бюджетът им е 1,65 милиона лева, а за миналата 1,75 милиона. Когато дойдоха на власт през 2007 г., Весела Лечева им даде допълнителни 200 000 лв. към бюджета в края на годината. Сега искат пари за подготовка на състезатели, които вече са се отказли от спорта, като Стефан Георгиев. Министерството трябва да влезе в ролята си и да търси отговорност от тях", каза още Николов.
Лидерът на опозицията в щангите Стефан Ботев бе още по-критичен към министър Свилен Нейков: "Само говорим, а действия няма. Как така не може да промени устава и не може да търси отговорност? Нали затова е министерството. Ако не бяхме ние, нямаше да разберат, че тези пари са изхарчени за плащане на допинг. Коджабашев трябва да си носи последствията", коментира Ботев. в-к "7 дни спорт"

0 брой коментари

Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Mun-Dobrich-reklama


 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter