VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

БЕРБАТОВ СТАНА МЪЖ НА ГОДИНАТА

Футбол

Димитър Бербатов е Мъж на годината 2009. Капитанът на националния ни отбор по футбол и звезда на "Манчестър Юнайтед" успя да оглави класацията на Дарик от втори опит. Футболистът беше сред тримата номинирани и в края на миналата година, но тогава се размина с отличието. Този път Бербо беше предпочетен от 5443-ма българи, които гласуваха за него в официалния сайт на конкурса manoftheyear.bg.
 


Малко повече от 13 000 души се включиха в допитването, продължило 25 дни. Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов остана втори в крайното класиране /4269 гласа/, а световният ни шампион по бокс Детелин Далаклиев е на трето място /3350 гласа/. Церемонията по обявяването на Мъж на годината беше в столичния Модерен театър. За първи път името на победителя не беше съобщено предварително.

2009 е може би една от най-успешните години в кариерата и личния живот на Димитър Бербатов. Затова и в края й, съвсем логично, той получи и наградата Мъж на годината. Преди това, през ноември, успя да сбъдне поредната си мечта като подобри един от рекордите в родния ни футбол. Срещу името му вече стои и определението голмайстор номер 1 на България. Футболистът на "Манчестър Юнайтед" е лидер в класацията за най-много точни попадения, отбелязани с националния екип. Добро попадение Бербатов реализира и в личния си живот - през октомври той стана баща на дъщеричка.

За да присъства на церемонията по обявяването на победителя в класацията на Дарик, Димитър Бербатов долетя от Великобритания специално заради нея. След като стана ясно, че именно той е Мъж на годината футболистът получи уникална сабя, на която е гравирано името му. Сабята е изработена от Васил Попов, президент на Първи частен ювелирен двор "Кесар". Заради старо поверие Бербатов я откупи от миналогодишния носител на титлата - волейболиста Пламен Константинов. Според вярването така тя никога няма да застане между двамата спортисти. За Бербатов имаше и бутилка Johnnie Walker - черен етикет от лимитираната серия, произведена за 100-годишнината на марката, както и стилен часовник Tag Heuer, осигурен от Giulian.

Обработените данни от гласуването в интернет и тази година показват, че в него са се включили най-много жени. 6920 дами са дали гласовете си за един от тримата номинирани. Мъжете са 6142. Най-активни са били българите от 21 до 27-годишна възраст. 3921 от всички гласове са дошли от тях. 4092 софиянци са участвали в допитването. Следват ги жителите на Варна - 1010 и тези на Пловдив - 789. Голям брой гласове са постъпили още от родния град на един от номинираните за Мъж на годината Детелин Далаклиев - Плевен /614/. От родния град на Димитър Бербатов Благоевград са гласували 278 души. Футболистът да оглави класацията са предпочели повече жени, отколкото мъже. От общо събраните за него 5443 гласа, 2994 са дошли от дами.

Мис ТВ чар

Като част от добрата традиция на конкурса, на церемонията в Модерен театър, Дарик връчи и наградата Мис ТВ чар. Екипът на медията обаче създаде любопитен прецедент. За първи път отличието отиде не при една, а при две чаровни телевизионни водещи - Валентина Войкова и Лиляна Боянова, които водят Новините на PRO.BG.

За Лили наградата Мис ТВ чар е първата, даваща оценка на работата й. За Валя отличието е доказателство за факта, че Новините на PRO.BG наистина са успешен продукт, зад който стои чудесен екип. 

Допълнителни награди

Откакто Дарик държи правата върху конкурса Мъж на годината, като част от него, се раздават и допълнителни награди. Този път те са две. Милена Славова получи приза "Завръщане на годината". В края на ноември рокаджийката отпразнува 25 години на сцената с грандиозен концерт. Пусна и две нови песни, които са заявка за предстоящ албум. Т.нар. "Специална награда на Дарик" отиде при един човек, неподвластен на каквито и да е класации. 89-годишният Валери Петров беше отличен заради цялостния му принос в живота на всеки един от нас.

Церемонията Мъж на годината можете да гледате на 26 декември от 13:00 по PRO.BG - официален медиен партньор на конкурса. За втора поредна година той се организира от Дарик. Това стана възможно, след като медията придоби правата върху марката от списание "Клуб М". darik.net

Сходни връзки

0 брой коментари

Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Mun-Dobrich-reklama


 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter