VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА СПАСЯВАНЕТО НА ВАРНЕНСКИЯ СПАРТАК

Футбол

Автори, наречени фен-клуб "Соколи" разпространиха анонимна декларация във Варна свързана с настоящето на ПФК Спартак /Вн/.


С една дума тези "Соколи" търдят, че Общината във Варна и кметът Кирил Йорданов не обръщат внимание на ситуацията в която се намира клубът. Те обаче са делече от истината с оглед на това, което е направила Общината и Кметът. Футболните ветерани и деятели на ПФК Спатак излязоха със своя декларация, но за разлика от "Соколи" те се срещнаха със спортните журналисти във Вана, показаха лицата си пред камерите и фотогравските апарати и обясниха какво искат и как мислят да помагат за оцеляването на ПФК Спартак/Вн/. На днешната пресконференция присъстваха шефът на ветераните в Спартак Антон Фажев, легендата на Спартак/Вн/ от близкото минало Живко Господинов, изп.директор на ОСК ЖСК "Спартак" Иван Иванов и бившият рефер Хугас Месропов. Те конкретно обявиха, че вече е създаен Обществен комитет, който ще търси начин за спасяването на ПФК Спартак /Вн/. Предвидени са срещи с кмета на града Кирил Йорданов, както и с други представители на Общината с цел спасяването на обора,масар че варненската Община и кметът многократно са помагалина клуба, както финансово, така и организационно. Сега, за поредн път варненският градоначалник Кирил Йорданов ще се опита да помогне с каквото може, както той така и общинската администрация наварненския футболен клуб. "Ние излизаме явно пред вас и казваме какво искаме. За разлика от нас обаче, фен-клуб "Соколи" са анонимни. Ясно ни е, че нещата, които те публикуват са дирижирани от други "хора" и имат други цели. За нас е важно да покажем,че Варна има нужда от 90-годишният ПФК Спартак Варна. Готови сме наразговори с всеки, койтомисли в тази посока", заявиха на пресконференцията днес представители от Обществения комитет.
Съвсем скоро ще бъде обявена и специалната програма за спасяването на варненския ФК Спартак.
Ето и Декларацията, разпространена днес от Обществения комитет, който ще се бори за спасяването на ФК Спартак-Варна, цитирам:

ДЕКЛАРАЦИЯ

В края на отминалата седмица беше разпространена декларация,
изразяваща мнение за трагичното актуално състояние на варненския футболен клуб "Спартак". Дотук - нищо лошо, защото всеки организран или неорганизиран привърженик на клуба, има право на мнение. Авторите на декларацията, обаче, представящи се като членове на фенклуб "Соколи", не са успяли
да прикрият очевидния поръчков стил на писанието си. Това е нашето мнение.     Целта на съчинението е ясна, но по-важното е, че от него не става ясно как да се помогне на изпадналия - за поред път, в беда отбор.
Затова, нашата декларация, освен отговор на вече разпространената от "Соколи", е обръщение към истинските фенове на "Спартак"  и към гражданите на Варна.
Първо, адресът на декларацията им е неточен - кметът и община Варна. Защо?
Ами, нали тъкмо кметът Кирил Йорданов, още през 2003 г., пое личен ангажимент и стори всичко необходимо, за да запази живи и двата клуба? Осигурени бяха и консумативите, и храненето, а накрая и "Спартак", и "Черно море" получиха и база от общинските активи. Всичко, което беше предоставено  на единия клуб,  получи и другия. Огледално отношение! Кой би се наел да оспори това днес?
Второ. С просто око се вижда, че към този час съдбите и резултатите на двата клуба са различни. Според нас, последният, който носи вина за това положение е кметът Йорданов, който през 2003 г. им осигури равен старт след падението.
Категорично се обявяваме против това внушение!
Трето. Според нас, вината за днештното състояние на "Спартак" е вътре в клуба. В чии ръце попадна собстността на клуба? Как тя беше управлявана и употребена? Как в спортно-технически план беше ръководен клуба? Какъв беше приносът на представителя на Общинския съвет в ръководството на "Спортен комплекс "Спартак" АД?
Все въпроси, на които - и до днес, никой от ръководството не е дал отговор. А феновете и гражданите на Варна имат право да го получат!

                                       
Красимир Зафиров   
ЖивкоГосподинов       
Антон Фажев  
Благой Калфов
Хугас Месропов
Божидар Ставрев
Кирил Пандов
Иван Филипов
Николай Станчев
Златин Михайлов
Косьо Костадинов

Подкрепени от:
Ивайло Маринов
Иван Иванов - ЖСК "Спартак"
Росен Добрев - Хандбален клуб "Спартак" 
 

Сходни връзки

0 брой коментари

Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Mun-Dobrich-reklama

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter