VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

ЯНАКИЕВ И ВЕЛИКОВА БЯХА СЕРТИФИЦИРАНИ

Баскетбол

Националният треньорски семинар на БФ Баскетбол завърши след лекциите изнесени от Хосе Мария Бусета - старши треньор на женския ни национален отбор и Деян Михавц - специализиран лектор на ФИБА Европа днес. След края на събитието всички 300 треньори, присъствали през двата дни, получиха официално сертификатите си за участие в семинара, както и специализирана литература и материали, подготвени от ТК към БФ Баскетбол. Сред тях бяха наставниците от БК "Добрич 93" Янаки Янакиев и Венета Великова.


На българските треньори бе дадена единна програма за работа, както и помагало за организиране на бскетболен лагер. Те получиха и книгата на доц. Кръстьо Църов - Подборът в баскетбола. Клубовете трябва да започнат да работят максимално бързо работа по новата програма, която е взаимствана от Сърбия, и да представят план-график на работата си най-късно до 6-ти декември в офиса на БФ Баскетбол.
Във втория ден на семинара Хосе Мария Бусета говори и демонстрира организация за работа на отбор по баскетбол. В последвалата втора за деня лекция младият специалист от Словения - Деян Михавц демонстрира упражнения за работа с деца на поста пойнт гард и център, както и системата, по която работят в Словения по този въпрос.
Семинарът бе завършен с лекция отново на испанеца Бусета, който даде примери и проведе примерна тренировка с децата от баскетболната школа на БК "Рилски спортист". Той демонстрира отборна тактика в нападение и защита за деца до 12, 14 и 16 години. Специално внимание обърна на позицинирането на състезателите, както и на правилен стоеж в нападение и защита, което е основен проблем при подрастващите.
Росен Барчовски - председател на ТК към БФ Баскетбол официално закри мероприятието и благодари на всички за присъствието и концентрацията. Той обеща, че за в бъдеще ще се организират още такива прояви на различни теми с различни лектори.
 

Сходни връзки

0 брой коментари

Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Mun-Dobrich-reklama


 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter