VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

Ексклузивно в CenterSport: ВИЕТНАМЦИТЕ ДОВОЛНИ ОТ ТРЕНИРОВКИТЕ СИ В ДОБРИЧ, НО РЕВАТ ОТ МИЗЕРНИТЕ УСЛОВИЯ

Вдигане на тежести

Треньорът на клуба по вдигане на тежести "Джим" Диян Дейков даде интервю специално за CenterSport, в което говори за подготовката на виетнамските национали в Добрич. Сред тях е и вицеолимпийският шампион от Пекин в кат. до 56 кг Хоанг Туан (Hoang Anh Tuan). Щангистите избраха да тренират в Меката на този спорт, за да подобрят резултатите си за предстоящите Азиатски игри. 


- Г-н Дейков, как протече подготовката на виетнамците?
- От близо месец са на подготовка в Добрич. Не са много доволни от престоя си. За две седмици залата бе почистена три пъти. Бяха готови да си тръгнат два пъти. Едната причината бе студа в залата, а друга бе мърсотията. От един месец уж всеки ден оправят парното, но няма парно. С калорифери се отопляваме, направо смешно. Температурата в залата става нормална чак следобед. Преди обяд тренираме при ненормални условия.  Те почват в 8.30 тренировка, аз идвам в 7 да пусна калориферите. Бяха си тръгнали почти, но с техния водач ги убедихме да останат. Подготовката им приключва в края на тази седмица. В неделя ще отпътуват за родината си.
- Те заплащат ли си тези тренировки за ползването на залата и Вие платили ли сте за техния престой?
- Платена е сума, която каза управителя на "Спортни имоти" Пламен Папазов. Каквато сума каза той, такава се плати. Искам да уточня, че само залата е на "Спортни имоти", щангите са на федерацията по вдигане на тежести. 
- Хоанг Туан доволен ли е от подготовката си в България?
- Ако дойдат догодина, то това ще бъде заради постиженията, които ще направят след тренировките си в нашата страна. Подобриха си значително резултатите. Изхвърля 127,5 кг и изтласква 157,5 кг. На олимпиадата в Пекин през 2008 година той вдигна 130 и 160. Той се доближи до тези върхови резултати, а останалите национали подобриха постиженията си. В Добрич тренираха тримата най-добри на Виетнам. Хоан е избран и за Спортист №1 на държавата си за миналата година.
- Какви са амбициите им на Азиатските игри?
- Хоанг да вземе златен , а останалите да влязат в тройката.
- Ще се задълбочи ли сътрудничеството Ви с виетнамците?
- Преди 20 дни срещнахме Антон Коджабашев с ръководителя на международния отдел на министерството на спорта във Виетнам. В началото на другата година ще се отидем до Виетнам да се сключи дългогодишно споразумение. 99 процента съм сигурен, че повече в Добрич няма да стъпят. въпреки, че искат аз да ги подготвям. Условията са нечовешки.
- Прогнозата ти за общото събрание. Кой ще бъде избран да ръководи федерацията?
- Антон Коджабашев ще бъде преизбран

Потърсихме за коментар и Пламен Папазов. Ето неговите думи едно към едно:
"В УСШ си има и чистачка и парно. Дали сме им два калорифера да се отопляват. В момента в УСШ тренира група виетнамци, които дойдоха и си платиха наема. Този наем на спортната зала включва само ползването й, но без отопление. Парното сме планирали да го пуснем на 3 декември. Ние дори им правим жест в това хубаво време, като им дадохме калориферите, тъй като разходите от тока са за наша сметка. 
 

 

При използването на информация и снимки поместени в сайта, позоваването на centersport.org е задължително!

 

0 брой коментари

Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Mun-Dobrich-reklama


 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter