VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

КОНЕ ОТ БЕЛГИЯ, БЪЛГАРИЯ, ГЪРЦИЯ И ТУРЦИЯ СЕ СЪСТЕЗАВАХА ЗА НАГРАДЕН ФОНД ОТ 1500 ЛВ. В С.ДОНЧЕВО

Конен спорт

Първите места завоюваха участници от Добрич, Цар Калоян, Исперих и Каварна

Над 300 души гледаха конните надбягвания по случай празника на село Дончево, община Добричка, тази събота. Български и коне, закупени в Белгия, Гърция и Турция, се пуснаха в състезанието. То се проведе на подготвен за случая терен до зърнобазата на държавния резерв в селото на 10 километра от Добрич.


За надбягванията дойдоха жокеи от Добричко, Разградска и Силистренска области, Каварна и Варненско. Наградният фонд надхвърли 1500 лв. Основният спонсор на състезанието бе местната земеделска кооперация „Урожай“ с председател Ради Георгиев, на чийто терен бягаха конете. Фирма „Яйца и птици- Зора“, кметът на Дончево Паун Станчев, земеделските производители Стоян и Продан Хараламбиеви и Стоян Паунов също подпомогнаха финансово наградния фонд.
„Състезанието се проведе в четири надбягвания /гари/ с дължина на трасето 1200 метра – разказва Тодор Симеонов, организатор и участник в състезанието. - В първа гара се надбягваха чистокръвни коне на възраст под две години, а във второто надбягване участваха коне от смесена порода над две години. Първите места тук заеха конете Кангал от Исперих и Ласо от Цар Калоян.“
Зрителският интерес нарастна при следващите две кушии с двуколки. При чистокръвните млади коне победи конят Арналдо на Атанас Атанасов от Добрич. Втора остана Алисия с двуколката на Тодор Симеонов от Дончево. При смесените породи победи конят Борак в двуколката на Ниази Карани от Каварна.
Наградите бяха връчени от зам.-кмета на община Добричка Дико Иванов, кмета на селото Паун Станчев, и от Димитър Радев, член на Управителния съвет на кооперация „Урожай“. Състезанието бе ръководено професионално от ветеринарния доктор Веселин Стоев.
„Интересът от цяла Североизточна България към това конно състезанието в с.Дончево ни кара да работим за превръщането му в традиция – казва Тодор Симеонов.- Заедно с кооперация „Урожай“ и други партньори от региона ще организираме и пролетни конни надбягвания. Тогава може да направим и две допълнителни гари само между победителите - за удоволствие на многобройните зрители и търсачи на по-силни усещания.“

 

Сходни връзки

0 брой коментари

Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter