VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

МИНИСТЪР СВИЛЕН НЕЙКОВ ИСКА ОТ БФС ДА ВЗЕМЕ ЛИЦЕНЗА НА ЦСКА

Футбол

Министърът на физическото възпитание младежта и спорта Свилен Нейков поиска от БФС да отнеме лиценза на ЦСКА. Това стана на днешна пресконференция, на която министърът сподели, че "червените" не са се издължили на неговото ведомство.


„Пуснахме искова молба до Софийски градски съд, а също така изпратихме сигнал до БФС предложена реакция. Ние не можем да отнемем лиценза на ЦСКА. Това може да се направи от БФС и нека те да решат. Ще изчакаме да видим какво ще се случи на срещата на ЦСКА с настоящия кмет на София Минко Герджиков, на която да се решат проблемите с плащанията на такса смет и битови отпадъци от страна на клуба. Не можем директно да се намесим, а чрез инструменти и лостове се опитваме да реагираме", каза министърът. Sportal.bg
 

Министерството на физическото възпитание и спорта разпрати официално съобщение до медиите. Ето какво гласи то:

Във връзка с проведената днес от 11.00 часа пресконференция в МФВС и непосредствено след това публикуваните в интернет информации, че “Министерството на физическото възпитание и спорта иска БФС да отнеме лиценза на ЦСКА” бихме искали да внесем следното уточнение:
Точните думи на министър Свилен Нейков са:
“Относно футболен клуб ЦСКА. До момента не сме получили средствата, водим преговори с г-н Борисов. Взехме решение, по което вече е създадена искова молба до Софийски градски съд от Министерство на физическото възпитание и спорта с изходящ номер 06-00-6 от 2009 г. този месец, в която министерството дава на Софийски градски съд възможността да вземе решение относно футболния клуб. От друга страна ние изпращаме сигнална записка до Българския футболен съюз относно становище и решение за движението на футболния клуб оттук нататък. Тоест, да излязат с предложение. Ние им казваме, че те имат съответните задължения към нас, че до този момент нямаме постъпления от тяхна страна. Чакаме от тях становище, тъй като Министерството на физическото възпитание и спорта няма право да отнема лицензи на футболни клубове. Това има право да направи Футболният съюз. Така че в тази връзка ние изпращаме писмо до футболния съюз да ни дадат становище по този въпрос.”
Видно е от гореизложеното, че никъде в изказването на министър Нейков няма призив или покана към БФС да отнеме лиценза на ПФК ЦСКА ЕАД.
Напротив, министър Нейков направи уточнение, че компетентен орган да се произнесе относно казуса с лиценза на ПФК ЦСКА ЕАД, е само БФС.
Министърът на физическото възпитание и спорта по никакъв начин не се намесва в дейността на БФС и не оказва натиск. Но счита за свое задължение, като представител на държавата, да сезира БФС относно публичните задължения от страна ПФК ЦСКА ЕАД и очаква компетентно становище по казуса.
Действията, които МФВС би предприело пред съда, са свързани само и единствено с неизпълнени договорни задължения от страна на ПФК ЦСКА ЕАД спрямо министерството, за които са давани няколко пъти отсрочки.
 

 

Сходни връзки

0 брой коментари

Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Mun-Dobrich-reklama


 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter