VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

ВОЛЕЙБОЛИСТИТЕ НА ЛАГЕР В КУБА ПРЕДИ СВЕТОВНАТА ЛИГА

Волейбол

Интересен ход планира селекционерът на националите по волейбол Силвано Пранди - лагер в Куба преди началото на Световната лига догодина. Решението изникна след жребия в Лозана, който постави България в група “А” с Бразилия, Холандия и Корея. В първия уикенд (4-6 юни) нашите гостуват на бразилците и именно поради тази причина Пранди иска да осигури време за аклиматизиране в Южна Америка. Другият вариант за преодоляване на часовата разлика е подготовка в Аржентина.

 


Досега подобна практика за националите е имало за олимпиади, световни първенства и турнир за Световната купа, но не и в Световната лига. Все още не е ясно кога ще започне подготовката през пролетта, като това ще зависи много и от първенството на Италия. Там са голяма част от играчите в националния.
След мачовете в Бразилия следват гостувания на Корея и Холандия, после са домакинствата във Варна, последното е на Бразилия.
Финалите са в Аржентина (21-25 юли) в град Кордоба. Класират се победителите в четирите групи, домакинът и най-добрият втори тим.
Съперниците в останалите квартети са: група “В” - Италия, Сърбия, Франция и Китай, в “С” попаднаха Русия, САЩ, Финландия и Египет, а в “D” - Куба, Аржентина, Полша и Германия.
В лигата се очаква италианският треньор на българите да търси максимално натоварване с цел сериозна подготовка за световното през есента в Италия.
А по повод на жребия за шампионата на планетата Пранди клъвна сънародниците си. Той каза, че домакините са направили така схемата, че са разчистили пътя на своя отбор най-малко до полуфиналите.
Италия се провали на европейското в Турция, където нашите станаха трети. А по време на първенството Пранди понесе удари от спортни шефове в родината си, че не е редно да води клубен тим на Ботуша и национален на друга държава. в. "Труд"

Сходни връзки

0 брой коментари

Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter