VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ТЕНИСИСТИТЕ ДО 18 ГОДИНИ

Тенис

От началото на 2010 г. влизат в сила важни промени в регламента на международните турнири за юноши и девойки до 18 г. от календара на ITF.


Основни промени в регламента:
• От първия турнир на 2010 г. ITF (а не организаторите на турнирите или националните федерации) ще администрира заявките и отказите за международните юношески турнири до 18 г.
• Състезателите ще се заявяват и отказват от участие в турнирите чрез онлайн-системата IPIN Online Service (IOS) по 24 часа на ден.
• Списъци на заявените състезатели (преди срока за заявки) и списъци на приетите състезатели (Acceptance Lists) ще са на разположение на състезателите непрекъснато чрез IOS и ще бъдат публикувани в сайта на ITF непосредствено след изтичане на срока за заявки.
Основни промени в процедурите за заявяване и отказване:
• В резултат на т.нар. дигитализация, заявки няма да бъдат приемани от началото на 2010 г. от националните федерации. В същото време националните федерации ще имат възможността да блокират в системата състезатели например със спрени права, наказания и т.н. Тези състезатели ще бъдат уведомени чрез системата IOS.
• Състезателите ще имат право да се заявяват в максимум 3 турнира в една седмица. Процедурата по приемане в турнири ще е подобна на тази за професионалните турнири за мъже и жени на ITF и състезателите ще трябва да посочат приоритет на заявените турнири (1, 2, 3). След изтичане на срока за заявки състезателите ще имат възможност да видят статута си във всички турнири, в които са заявени, и е тяхна отговорност да се откажат от турнирите, в които не възнамеряват да участват.
• Състезателите ще бъдат подреждани, както и досега, според класирането им в ранглистата на ITF до 18 г.; за тези, които нямат такова класиране, ще се следва регламент, подобен на този в професионалните турнири за мъже и жени на ITF - жребий за подреждане на страните, а състезателите от една страна ще бъдат подредени според националните ранглисти до 18 г. Всяка национална федерация ще изпраща до ITF до четири пъти в годината националната си ранглиста.
• Списъците на приетите състезатели в даден турнир ще бъдат актуализирани всекидневно до т.нар. “freeze deadline” в срядата преди началото на турнира. След този ден състезатели няма да могат да се изкачват автоматично от квалификациите в основна схема или от списъка на чакащите в квалификациите - това ще става с играчи, записали се на място в съответния деи и час за записване за квалификациите.
Международната федерация по тенис ITF планира да публикува актуализирания регламент за международните турнири до 18 г. още през месец октомври, за да имат достатъчно време всички състезатели да се запознаят с промените.
Европейската тенис асоциация Tennis Europe планира същите промени в регламента за заявяване за международните турнири до 12, до 14 и до 16 г. от началото на 2010 г. Промените ще бъдат официално обявени след заседание на Юношеската комисия и Европейската юношеска конференция в началото на септември.
Ключови моменти във връзка с участието в международни юношески турнири от началото на 2010 г.:
* състезателите трябва да имат валиден IPIN (който може да бъде направен чрез сайта на ITF www.itftennis.com/ipin)
* състезателите ще се заявяват и отказват сами за участие в международните турнири (националните федерации, в случая БФТ, няма да имат възможност да извършват заявки, откази и други подобни)
* цялата комуникация ще се извършва между състезателите и ITF или организаторите на турнирите (състезатели ще получават съобщения чрез IOS; обжалване на наложени наказания например ще става от страна на състезателите, а не на националните федерации; състезателите ще изпращат сами медицински свидетелства при откази поради контузии или заболявания; състезателите ще трябва сами да изискват покани за визи, хотелски резервации и т.н.)
Въпреки че възможността националните федерации да участват в този процес ще бъде значително намалена, БФТ е на разположение при всякакви въпроси, проблеми и т.н.

Сходни връзки

0 брой коментари

Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter