VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

МОМЧЕВ СМАЗА ХАКОПЯН С ДВА ЪПЕРКЪТА

Бокс

Състезателят на Добруджа Мариян Момчев направи още една решителна крачка към финала в кат. до 75 кг в турнира за Купата на България по бокс за мъже, който се провежда във Велико Търново. В третия рунд шабленецът повали Арман Хакопян от пловдивския Ботев след два ъперкъта, съобщи за информационна агенция CenterSport треньорът на боксьора Михаил Георгиев. Неговият възпитаник е повел в първата част с 1:0 точки след кинжален удар. Хакопян, който тази година триумфира в кат. до 69 кг в международния турнир Странджа, успя да обърне резултата във втория рунд до 2:1 в своя полза, но силите му бяха дотук. В третия рунд Момчев отново взе инициативата, поведе с 3:2 точки и повали противника си с два ъперкъта.


За място на финала късно днес той ще спори с Веселин Кирилов от НСА. При победа утре ще кръстоса ръкавици за първото място с победителя от срещата Тодор Найденов (ЦСКА) - Красимир Христов (Ивайло Маринов).
CenterSport припомня, че в първия кръг Момчев ликвидира национала Младен Манев от Левски, който е шампион в категорията.        

речник:
Ъперкът (от английски език - Uppercut) е класически удар от традиционния бокс, нанесен с юмрук и използван при близък бой. Използва се и в други видове бойни изкуства (напр. кик бокс).
Обичайно този удар има за цел да достигне брадичката на противника (но понякога попадат в носа или в челото), но се случва да се използват за удари в тялото (особено в слънчевия сплит).
Счита се, че е най-мощното оръжие в бокса. При по-голямо разстояние между боксьорите, ъперкъта губи значителна част от енергията си, защото ръката на нанасящия го боец е по-разпъната в лакътя, и така тя не може да предаде същата сила на удара, която би била при сгъната ръка.

 

При използването на информация, снимки и видео материали поместени в сайта, позоваването на centersport.org е задължително!
 

Сходни връзки

0 брой коментари

Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter