VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

ОЛИМПИЙСКИ ВИЦЕШАМПИОН ПРИСТИГНА В ДОБРИЧ

Вдигане на тежести

Олимпийският вицешампион във вдигането на тежести от Пекин 2008 г. Хоанг Ан Туан пристигна в Добрич.


До декември той ще се подготвя при бившия помощник-треньор на националния ни мъжки тим Диян Дейков, който е президент на местния клуб по вдигане на тежести "Джим". В четвъртък в 8 часа Туан ще направи първа тренировка в залата на Ученическата спортна школа в градския парк "Св. Георги". Щангистът се готви за Азиатските игри, които са в края на годината. С него е старши треньорът на мъжкия тим по вдигане на тежести на Виетнам, както и другите двама най-добри състезателите на азиатската държава. Тримата щангисти са най-добрите спортисти на своята страна за 2008 година, като Туан е обявен за №1.
Хоанг Ан Туан е роден на 12 февруари 1982 г. в провинция Бак Нин.  
През 2005 и 2006 г. той достига до бронзовите отличия на световните първенства в Доха и Санто Доминго. Вицешампион е в кат. до 56 кг от миналогодишните Азиатски игри, както и от Олимпиадата в Пекин.
Амбицията му е да изкачи още едно стъпало на почетната стълбичка и победоносно да вдигне ръцете на предстоящото голямо състезание, за което е дошъл да се подготвя. "Имате големи специалисти. Затова решихме да тренираме в България за Азиатските игри. С Диян Дейков се запознахме по време на световното първенство в Тайланд през 2007 г." - заяви Хоанг Ан Туан.
Припомняме, че Дейков подготви и изведе албанския национален отбор по вдигане на тежести до добри класирания на Олимпиадата в Атина, а след това помага и на Пламен Аспарухов в мъжкия ни тим за Пекин.

На снимката горе вляво Диян Дейков с виетнамската група в градския парк в Добрич. Хоанг Туан е третият отдясно наляво

 

При използването на информация, снимки и видео материали поместени в сайта, позоваването на centersport.org е задължително!

0 брой коментари

Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter