VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

ОТ ЮАР ЗОВАТ: СЕГА Е ВРЕМЕТО ЗА РЕЗЕРВАЦИИ ЗА МОНДИАЛА

Футбол

Сега е времето да си купите самолетни билети и да резервирате хотели в ЮАР, ако искате да посетите страната по време на световното първенство по футбол през 2010 година. Този съвет към футболните запалянковци даде Мариола Кирова, която от 18 години живее със своето семейство в един от градовете-домакини Кейптаун. Ако оставите резервациите за догодина, тогава може да се окаже късно, смята тя.
 


Мариола е от Дупница, а съпругът й е от Добрич. Преди да отпътуват за Африка, са живеели в столицата на Добруджа. Тя е била учителка по математика в ПГ по Аграрно стопанство, след това във Финансова стопанска гимназия, била е заместник-директор на училище "Стефан Караджа" за 12 години. Последната й година в България преподавала  в училище "Хр. Ботев". В Добрич я знаели като Мариола Дашева, казва тя.
Съпругът й Радослав Киров бил медникар в "Стария Добрич". В Африка двамата продължават да работят по специалностите си.
"Имаме много приятели в Добрич и затова се интересувам какво става там. Това е и причината редовно да четем сайта на НДТ ndt1.com", пише от далечен Кейптаун Мариола и продължава: "Нормално е да се вълнуваме от предстоящото световно първенство по футбол. Жалко, че българският национален отбор няма да участва. Съпреживяхме всички дебати през последните няколко години. А те не бяха малко: дали изобщо да се провежда това първенство в ЮАР (все пак големите спортове тук са ръгби и крикет), дали да се строи стадион в Кейптаун, или не, на кое място да бъде стадионът, как ще се реши проблемът с обществения транспорт (което все още е въпрос) в 120-километровия Кейптаун, как ще се реши проблемът с престъпността и още много други въпроси. Наскоро присъствахме на среща на ротарианци с Гери Бейли, бивш футболист в Манчестер Юнайтед и настоящ телевизионен футболен коментатор. Оказва се, че голяма част от тези проблеми вече са решени. Стадионите в Йоханесбург, Дърбан, Порт Елизабет и Лимпопо са завършени. Пред завършване е и стадионът в Кейптаун. Вече се продават билети за мачовете за местното население. В момента има опасения от недостиг на леглова база (ще са необходими още около 65 000 легла в Кейптаун), както и на таксита, но се очаква да се издадат временни разрешителни частни леки коли да работят като таксита само за този един месец. Поставят камери за наблюдение и контрол на всички улици, наемат се още хора за охрана, с цел да се намали престъпността. С две думи: подготвяме се", пише Мариола, от коята вчера публикувахме 3 снимки на новия стадион в Кейптаун.

Сходни връзки

0 брой коментари

Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter