VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

РУМЪНЦИ ПЕЧЕЛЯТ РАЛИТО НА ПРИЯТЕЛСТВОТО “ДРУЖБА”

За втора поредна година румънски екипаж триумфира в международното българо-румънско рали на приятелството “Дружба”, в което участват състезатели от Добрич и Браила. Най-бързи в 25-ото юбилейно издание бяха Разван Попа и Лучиян Попа, съобщи за CenterSport Атанас Андреев от СБА-Добрич.


Втори се наредиха Невен Милев и Николинка Тодорова, които са брат и сестра. Трети отново са румънци. Фаворитите Николай Кортелов и Атанас Цонев, които със своя червен Опел с №1, обраха аплодисментите на публиката по време на първите етапи в Добрич, останаха едва седми. Опитният екипаж подаде контестации, които не промениха класирането в тяхна полза. Най-добрите получиха купи и предметни награди.    
Общо 14 екипажа стартираха рали "Дружба", като 6 от автомобилите бяха от Румъния. Надпреварата включваше общо 9 етапа - по четири в двата града и един преходен. Организатори са община Добрич, Съюзът на българските автомобилисти-клон Добрич, автомобилен клуб „Добрич", БЧК, КАТ. Сред спомоществувателите бе и Валентин Енев. За първи път тази година международното рали премина по стъпките на генерал Цимерман. Състезателите в ралито прекосиха Дунав с ферибот при град Мачин - мястото, където по време на Руско-турската освободителна война през 1877 година войската на ген. Цимерман форсира реката и освобождава първите български селища.
Началото на тазгодишното рали бе изключително зрелищно. Майстори на високите скорости изръмжаха с АТВ машини и сътвориха невероятно шоу на жълтите плочи в Добрич.
 

Сходни връзки

0 брой коментари

Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter