VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

ЦАРИЦАТА НА ДЪЛГИТЕ БЯГАНИЯ СЕ ВПУСКА В СТОЛИЧНИЯ МАРАТОН

Лека атлетика

Царицата на дългите бягания в Добрич Eманоела Янкова от клуб “Добруджа 99” ще участва в неделния маратон на София. Тази година основната дистанция, която състезателите ще се опитат да пробягат е 26 км., а не 42. Записаните участници до момента са над 120. Най-добрите ще си поделят награден фонд от 21 000 лева, както и предметни награди на стойност 20 000. Премията за победителя ще бъде 2000 лева от наградния фонд и 500 лева от "Найк". Досега Еманоела Янкова е достигала до второто място в силния столичен маратон, а този сезон триумфира в полумаратона в Пловдив. В столичния маратон ще участва и Йовка Няголова, която се завърна с два златни медала от Световните игри за ветерани (Олимпиада) в Сидни.


Тези дни Еми се завърна от турския град Самсун, където участва в Балканиадата за бързо ходене за пощальони. Индивидуално тя пресече финалната линия с четвърто време в дисциплината 5 км спортно ходене. Отборно родните ни лъвици завършиха на трето място.
От клуб “Добруджа 99” обявиха, че този петък ще имат пет състезателки в 40-ия юбилеен шосеен пробег "Кольо Фичето" в Дряново – Ася Евтимова, Радосвета Симеонова, Ели Димитрова, Илияна Диянова и Еманоела Янкова. Те ще участват при момичетата до 16 години, девойки младша и старша възрасти и жени.

Сходни връзки

0 брой коментари

Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter