VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

ЙОВКА НЯГОЛОВА ПОЛУЧИ ПЛАКЕТ С ГЕРБА НА ОБЩИНАТА

Лека атлетика

Йовка Няголова, достигнала до златните отличия в Световните игри за ветерани в Сидни /Олимпиадата за ветерани/, бе удостоена от кмета на Добрич Детелина Николова с плакет с герба на общината. Градоначалникът прие спортистката в своя кабинет и я поздрави за успешното й представяне в Австралия. "По-ми е лесно на пистата, отколкото в кабинета на кмета", притеснено заяви  състезателката. Припомняме Ви, че в състезанията в Сидни участваха над 28 хиляди ветерани-спортисти от 100 страни. 52-годишната лекоатлетка Йовка Няголова, позната на своите съграждани и като треньорка по художествена гимнастика, пресече първа финалната линия на 2000 метра стипълчейз и на 400 метра с препятствия.


"През последните 30 години това е най-големият спортен успех за Добрич. Всички се гордеем с теб, защото ти записа нови две златни страници в историята на спорта в нашия град", заяви Детелина Николова.
Двукратната шампионката подари на кмета спортен екип на Австралия и сувенир. Няголова благодари на общината за предоставените й 500 лева за подготовка. Спортистката разказа, че по време на Игрите е дала половинчасово интервю за радио АВС - Мелбърн, излъчващо на 68 езика. С гордост тя заявила, че е от златния край на България - Добруджа. "С тези два медала искам да дам пример на младите спортисти да не се боят от трудностите и да вървят напред към Олимпиадата в Лондон през 2012 година", сподели пред медиите Йовка Няголова. Снимки Любен ЖЕЛЯЗКОВ, НДТ 
 

Сходни връзки

0 брой коментари

Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter