VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

11 МЕДАЛА ЗА "ДОБРОТИЦА"

Състезание по ориентиране за купа „8-ми декември” се проведе край село Приселци, Варненско. То бе част от студентския шампионат, който варненският клуб „Академик” организира всяка година. В него участваха повече от 100 състезатели в групи от 12 до 45 години.

 


От добричкият клуб „Добротица” участие взеха 16 състезатели: 12 деца до 18 г. и 4-ма възрастни.  "Дори и при тези неблагоприятни условия пак имаше мераклии да си побягат из гората и да премерят сили и умения със своите връстници. Добричкият отбор със своите 16 участници беше най-представителния. С новите си екипи добричките състезатели от далеч си личаха и радваха окото, но най-важното: никой от тях не посрами екипа си. Всичките завършиха успешно своите маршрути. Когато класирането се оформи с радост видяхме, че 11 от децата спечелиха медали: 4-ри златни, 5 сребърни и 2 бронзови медала", съобщи председателят на клуба Красимир Ненов.
Със златни медали се окичиха: Павел Петков М 12, Александра Стоянова Ж 16, Християн Колев М 16 ( и тримата са от СОУ „П.Р.Славейков”) и Ваня Банкова Ж 18 от ФСГ „В.Левски”.
Сребърни медали спечелиха: Антония Маджарова Ж 12, Атанас Марков М 12, Яна Маджарова Ж 14, Теодор Добрев М 16 ( и 4-мата са от СОУ „П.Р.Славейков”) и Димитър Грозев от ЕГ „Гео Милев”.
Бронзови медали заслужиха: Моника Гичева Ж 12 и Иван Стоянов М 18 - и двамата от СОУ „П.Р.Славейков”.
От възрастните никой не успя да влезе в тройката на своите групи. Студентите и ветераните студенти бяха много и в групите М/Ж 21, 35 и 45 г. имаше много силна конкуренция, разказаха от отбора при завръщането си. От клуба изказват голяма благодарност към учителя по физкултура от СОУ „П. Р. Славейков” Димо Петров, който всяка година обучава много състезатели по ориентиране. За 5 години е израснало ново поколение състезатели, които и занапред ще ни радват с успехи, а  в клуба се надяват след време да поемат и щафетата на спортното ориентиране в Добрич.

 

 

Сходни връзки

0 брой коментари

Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter