VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

ТОТАЛЕН ХАОС В БРАЗИЛИЯ

Квалификацията във Формула 1 за Гран при на Бразилия която започна в 20,00 часа българско време при много тежки условия, заради силен дъжд, беше прекратена към 20,45 часа. Пистата "Интерлагос" беше тотално наводнена и съдиите решиха да спрат сесията за неопределено време. След продължителни инспекции, съдиите на ФИА решиха да подновят квалификацията в 22,10 часа българско време след като дъждът спря. Така борбата за пол-позишън беше подновена.


Първоначално в 20,00 часа съдиите на ФИА разрешиха квалификацията да започне. Още в началото обаче след първите инсталационни обиколки, сесията беше спряна с червени знамена, след завъртане на Джанкарло Фисикела (Ферари) на първия шикан "Сена-S". Съдиите на ФИА обявиха, че квалификацията ще бъде подновена само когато условията се подобрят! Колата за сигурност направи опознавателни обиколки, за да провери условията на пистата. Така след няколко минути сесията беше рестартирана. Целта на пилотите е да запишат време и да избегнат отпадане в първите две елиминации. Квалификацията нямаше как да завърши в 21,00 часа, след като на няколко пъти съдиите отложиха началото на отделните фази на елиминациите. Дъждът в Бразилия беше много силен, а пистата се бе превърнала в река.
Както е известно, последната трета тренировка преди днешната квалификация бе провалена от тропическа буря. В 17,00 часа българско време медицинският хеликоптер нямаше как да излети при инцидент, заради изключително лошите метеорологични условия. Бурята и гръмотевиците дори прекъснаха част комуникационните услуги около трасето. 
В адските условия по време на първите 20 минути от елиминациите, пилотите се бореха с аквапланинга и нулевата видимост. Трафикът беше ужасен, а много от състезателите се оплакаха по радиото и обясниха колко е голям риксът от инциденти. Най-големите губещи от лотарията в този момент се оказаха пилотите на Макларън и Фетел. Хамилтън, Хейки и Себастиян не успяха да запишат време, което да ги класира напред. Фетел бе бесен и хвърли своя волан при прибирането си в бокса. Голямо разочарование за германеца и почти сигурен край на амбициите му за шампионската титла. Така в крайна сметка не продължиха: 16.Себастиян Фетел (Ред Бул), 17.Хейки Ковалайнен (Макларън-Мерцедес), 18.Люис Хамилтън (Макларън-Мерцедес), 19.Ник Хайдфелд (БМВ-Заубер), 20. Джанкарло Фисикела (Ферари). Още в началото Фисикела се завъртя на първия шикан "Сена-S" и колата му остана в зоната за сигурност. Това предизвика и първото спиране на сесията с червени знамена за няколко минути.
Началото на втората фаза (15 минути) се забави с около 20 минути, заради силния дъжд. След като в крайна сметка зеленият светофар светна, тази част също не продължи дълго. Розберг побърза да се появи на пистата, за да запише време. Останалите го последваха, но Лиуци загуби контрол в края на старт-финалната права и за заби в оградите с много висока скорост. Болидът му бе тотално разбит, но Витантонио се отърва без контузии. Съдиите обаче отново спряха сесията с червени знамена. Това стана към 20,45 часа българско време. Текст и снимка Sportal.bg  
 

0 брой коментари

Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter