VIVACOM 4G мобилна мрежа
   Информационна агенция "Център Спорт"  centersport@abv.bg, +359 886 01 53 91

Създаден на 1 октомври 2009 г. Първият спортен сайт на Добричка област  facebook.com/centersport.org

БЪЛГАРИЯ ЩЕ БЪДЕ ДОМАКИН НА МАЧА ЗА СВЕТОВНАТА ТИТЛА

България ще е домакин на Мача за световната титла по шахмат между Веселин Топалов и Вишванатан Ананд (Индия), реши Международната федерация по шахмат (ФИДЕ) на 80-ия си конгрес, който се провежда в Калитея, Гърция. Офертата на Българсаката федерация по шахмат бе за 3 млн. евро, от които 2 млн. за награден фонд. Нашата страна бе представена от председателя на БФШ Стефан Сергиев, мениджъра на Топалов - Силвио Данаилов, и председателя на Инициативния комитет за провеждането на мача в България Мартин Батков.
 


Дуелът между сегашния първенец на планетата Ананд и претендента Топалов, водач в световната ранлиста, трябва да определи новия шахматен крал. Двамата ще изиграят 12 партии помежду си.  При равенство победителят ще бъде определен след тайбрек, който предвижда 4 партии бърз шах.
Освен България, още Сингапур и Турция представиха оферти за организиране на финала. Българската оферта бе придружена с писмо от министър-председателя на България Бойко Борисов, с което той гарантира финансирането и организирането на мача.Sportal.bg

Сходни връзки

0 брой коментари

Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Mun-Dobrich-reklama

 

 

izida_sport_2

СПОРТЕН КОМПЛЕКС "ИЗИДА"

Потребителски функции


Ако сте изгубили парола?

Hit Counter